Προβλήματα σχέσεων

602803_518788998151468_1306432198_n

Για κάθε άνθρωπο, οι σχέσεις που διαμορφώνει με τους άλλους είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα καθώς επηρεάζει άμεσα την ποιότητα της ζωής του. Με τον όρο σχέση δεν αναφερόμαστε απαραίτητα σε ερωτική σχέση, αλλά στο ότι «σχετιζόμαστε» με τους άλλους. Πολλοί άνθρωποι ζητάνε βοήθεια για να διαχειριστούν σημαντικές σχέσεις της ζωής τους όπως, γονείς, παιδιά, συντρόφους, φίλους, ή συνεργάτες.Τα συχνότερα θέματα που αναφέρονται στην ψυχοθεραπεία είναι η δυσκολία οριοθέτησης των άλλων, η έλλειψη επικοινωνίας, οι συχνές διαμάχες, η δυσκολία δέσμευσης και τα σεξουαλικά ζητήματα.

Μια σχέση σίγουρα θα έχει και διαφωνίες. Το σημαντικό είναι να υπάρχει άμεσος τρόπος επίλυσης των προβλημάτων. Διαφορετικά, οι καβγάδες και τα γενικότερα αρνητικά συναισθήματα μπορεί να υπερκαλύψουν τα θετικά συναισθήματα που βιώνουμε για τον άλλο.

Στη θεραπεία, ο στόχος μας είναι να καταλάβουμε καλύτερα τη φύση των προβλημάτων μας και την κατανόηση της σχέσης μας. Η ψυχοθεραπεία είναι σε ατομικό επίπεδο και όχι ψυχοθεραπεία ζεύγους, ωστόσο γίνεται παραπομπή αν κριθεί απαραίτητο και αν τα δύο μέλη της σχέσης είναι διαθέσιμα.